Támogatások

Projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B

Kedvezményezett neve: Tornádó International Jármű- és Gépgyártó Kft

Kölcsönszerződés mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016- 02238

A kedvezményezett neve: Tornádó International Jármű – és Gépgyártó Kft.
A projekt címe: Prototípus fejlesztés a Tornado International Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 17 788 643 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 60.29 %
A projekt befejezési dátuma: 2019.10.03.

Iroda bejárata Tornádó-International Kft.

A projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztéssel innovatív, GPS vezérel „okos” trágyaszóró berendezés került kialakításra. A meglévő traktor vontatta műtrágyaszóró egy előre elkészített tápanyag visszapótlási térkép alapján, GPS jelekre hivatkozva, ütemezi és adagolja a műtrágyát, ezzel megfelelő, irányított mennyiségű tápanyagot juttat a termőföldbe. Az adatokat a műtrágyaszóró programja letölti és az átalakított vezérléssel ellátott műtrágyaszóró berendezésnek továbbítja. 

A projekt keretében kifejlesztésre került egy vezérlő program, ami egy meglévő informatikai eljárás továbbfejlesztésével valósult meg. A tápanyag visszapótlási térkép adatait feldolgozó program vezérlési jellé alakítja át az adatokat, adott földterületre vetítve, így az egyedileg vezérelt szervó motorok a földterületen megfelelő mennyiségben juttatják ki a műtrágyát. Ezzel jelentős mértékben csökkentik a felesleges anyagfelhasználást, amivel hozamnövekedés érhető el, egyúttal jelentős környezetszennyezés kerülhető el. 

A projekt során a fejlesztett programhoz a trágyaszóró terveinek egyedi átalakítása valósult meg a tervezői-műszaki és konstruktőri munkatársak közreműködésével. A tervezési feladatokhoz speciális tervezőprogram került bevezetésre, ezzel a programmal a szóró szerkezet megfelelő modellezése valósulhatott meg. 

A prototípus fejlesztéssel a cég innovatív fejlesztések ötvözésével mezőgazdasági gép fejlesztését, kialakítását és eredményeinek dokumentálását valósítja meg. Technológiai újítás a GPS vezérelt adagolás kifejlesztése, illetve a tervezés során az optimális kialakítás.

Tornádó 5TM_2
Tornádó 5TM